The Happy Observer
Lente

Nieuwe energie opdoen met de lente

Na een lange winter is daar dan de lente. De natuur komt weer tot leven na een diepe slaapperiode. We zien krokussen, narcissen, blauwe druifjes, we horen de vogels weer fluiten en de zon heeft duidelijk aan kracht gewonnen. De eerste bomen bloeien en krijgen weer langzaam hun blad. Het tekort aan zonlicht kan snel worden goedgemaakt en we gaan ons weer energieker voelen. Om nog sneller nieuwe energie op te doen kun je het volgende doen:

1. Dit nieuwe begin aangrijpen om tot je zelf te komen
Kijk eens even terug naar de afgelopen periode. Ben je tevreden met hoe je je leven leeft? Een nieuw voorjaar is als een nieuw begin voor jezelf. Vraag jezelf opnieuw af wat voor jou echt belangrijk is. Vraag jezelf af hoe je de komende tijd nog meer het leven kunt leven, wat je graag zou willen leven. Hoe zorg je ervoor dat je je leven leeft vol energie.

2. Maak je huis en tuin klaar voor het voorjaar
De hele winter hebben we ons op binnen gefocust dus dan is het heerlijk om je huis weer met buiten uit te breiden. Dit doe je door je balkon of tuin lenteklaar te maken, met bloemen en het er weer tip top er uit te laten zien. Door actief te zijn krijgen we nieuwe energie en worden we blijer. Ook kan een flinke opruim- en schoonmaakactie van je huis helpen om het gevoel van een nieuw begin bij jezelf te versterken.

3. Haal een frisse neus
Zoek de eerste zonnestralen op door te gaan wandelen in de natuur en zie de jonge dieren, zoals lammetjes en eendjes in het veld. Ook is het heerlijk om te genieten van een eerste zonnige dag met vrienden op een fijn terras.

4. Ga sporten
De winter is niet de makkelijkste periode om aan sport te doen. Door de donkerte en het sombere weer is het aantrekkelijk om maar in huis te blijven. Verder maakt het ook minder uit hoe je er uitziet onder die dikke wollentrui.  Dat zitten op de bank geeft je echter weinig energie, dus het is goed om er nu weer wat vaker vanaf te komen. De lente brengt licht en warmte en biedt motivatie om je lijf weer goed in conditie te krijgen, voor de zomer er straks weer is.

5. Stel je jezelf nieuwe doelen
Het voorjaar geeft nieuwe energie die je kunt aangrijpen om doelen te bereiken. Bepaal voor de komende tijd waar jij mee aan de slag wilt. De energie van de lente helpt ze je makkelijker te realiseren.

Hoe denk jij erover? Reageer hieronder :)