The Happy Observer
Onlinecursus Uit Je hoofd en in je lijf

Onlinecursus ‘Uit je hoofd en in je lijf’

Wil jij meer balans in je leven realiseren?

Ja! lees dan gauw verder en zet jouw eerste stap!

De online cursus ‘Uit je Hoofd en in je lijf‘ is voor die mensen geschreven die hebben opgemerkt dat zij niet helemaal in balans zijn. Niet in balans zijn betekent eigenlijk dat je niet goed luistert naar de signalen van je lichaam, die je iets willen vertellen. Daardoor ga je over je eigen grenzen heen en kun je last krijgen van lichamelijke klachten.

Wellicht herken je in een of meer van de volgende signalen:

– je heb last van stress in je lijf
– Je vindt het moeilijk om niks te doen
– Je kunt stress hebben over wat je denkt
– Je hebt met enige regelmaat een vol hoofd
– je twijfelt veel en maakt moeilijk keuzes
– Je voelt je overprikkeld
– Je hebt last van piekergedrag
– Je weet niet goed wat je voelt

Het lijkt vaak ingewikkeld om een oplossing te vinden voor deze problemen en om weer meer in balans te komen. Blijf er niet langer mee rondlopen maar pak het aan!

Start jij ook vandaag?

De cursus is alleen nog beschikbaar op aanvraag. Stuur me een mailtje.

Wat leer je in de cursus uit je hoofd en in je lijf?

In de cursus uit je hoofd en in je lijf leer je in 5 lessen je hoofd en lijf weer meer in balans te brengen waardoor veel van de bovenstaande problemen als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen.

We starten in de cursus met een quickscan waarin we inventariseren hoe het gesteld is met jouw balans in denken en voelen. Vervolgens zijn er de volgende lessen die onderverdeeld zijn in verschillende paragrafen:

Les 1: Wanneer je hoofd je beste vriend is

In de eerste les gaat het om bewust wording. Je leert dat je een mens bent met gedachten, gevoelens en emoties en dat het belangrijk is dat je hier in je dagelijkse leven bewust aandacht voor hebt.

Les 2 Balans terugbrengen tussen denken en voelen

In de tweede les gaat het om evenwicht terug te brengen in je denken en voelen. Je krijgt inzicht in welke activiteiten je niet en welke activiteiten je helpen je meer bij je gevoel te brengen.

Les 3 opnieuw leren voelen

In de derde les gaat het om opnieuw te leren voelen. Je leert hoe je je gevoel kunt observeren, je leert oefeningen om in je gevoel te komen en je leert hoe om te gaan met je teruggevonden gevoelswereld

Les 4 Een nieuw patroon aanleren en het oude los laten

In de vierde les gaan we in hoe je je balans tussen denken en voelen in evenwicht kunt houden en niet opnieuw in je oude denkpatroon te vervallen.

Les 5 Een leven lang leren

In de vijfde les vier je het succes dat je behaald hebt en sta je stil bij wat een leven lang leren betekent.

Hoe ziet de online cursus er ongeveer uit?

De online cursus begint met een inhoudsopgave die een overzicht geeft van alles lessen. De meeste lessen hebben meerdere sublessen (paragrafen).

Binnen een les vind je de uitleg en worden in kaders voorbeelden gegeven

Naast voorbeelden zijn er meerkeuze opdrachten en open opdrachten die je aan het denken zetten. Soms vind je bij de opdracht een aanvullend uitleg die openklapt als je op de + klikt

Naast theorie, voorbeelden en opdrachten zijn er ook oefeningen in de cursus opgenomen

Hoeveel tijd kost mij de cursus?

Om alles goed door te lezen en te bekijken zo’n drie uur.

Wil je echter echt wat uit deze cursus halen en wezenlijke verandering in je leven brengen dan zul je dagelijks aan de slag moeten met de theorie en de oefeningen. Een manier van leven of beter gezegd jouw gewoonten en jouw patronen verander je meestal niet van de een op de andere dag, dat gaat met vallen en opstaan. Steeds vaker gaan je dingen opvallen, ga je je eigen valkuilen herkennen. Als je de theorie begrijpt en je steeds meer bewust wordt van jouw denk- en voelpatronen dan kun je binnen een maand of 3 al behoorlijke resultaten behalen. Je balans zal zich in positieve zin herstellen waardoor je weer beter in je vel zit.

Geeft jouw blog mij niet al voldoende tips?

In mijn blog vind je zeker artikelen die je op weg helpen naar meer balans in je leven. Met deze cursus gaan we echter verder de diepte in. Als ik deze cursus zelf had kunnen doen zo’n 10 jaar terug voor mijn eigen leven dan was deze cursus mij het geld drie dubbel waard geweest.

Krijg ik ondersteuning?

Het betreft een online cursus dus je gaat alleen aan de slag. Mocht je naar aanleiding van de onlinecursus coaching willen dan kun je dat apart aanvragen (niet inbegrepen).

Start jij ook vandaag?

De cursus is alleen nog beschikbaar op aanvraag. Stuur me een mailtje.

2 comments