The Happy Observer
Christian

Over The Happy Observer

Welkom bij The Happy Observer, 

Het leven is mooi en we willen er allemaal het liefst zoveel mogelijk uithalen en natuurlijk gelukkig zijn. Soms lukt dat goed, en andere keren wat minder omdat we geconfronteerd worden met problemen, moeilijkheden en verdriet. Het leven kan helaas niet alleen maar mooi zijn, zo is het nu eenmaal.

Toch kunnen we leren om meer te genieten van de reis die het leven is, ondanks de hobbels en stenen die we tegen komen. Zelfkennis is daarbij het sleutelwoord omdat met zelfkennis je in moeilijke situaties zelf de keuze kunt maken hoe je met de situatie omgaat, in plaats van dat je je laat meesleuren door het moment. Het is dus belangrijk om je eigen gebruiksaanwijzing te leren kennen.

Op deze website probeer ik jou inspiratie te bieden om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling. Ik gebruik hierbij mijn eigen ervaringen, want ook ik werk nog dagelijks aan mijn eigen zelfkennis. Door dat ik hier bewust mee bezig ben leer ik mijn eigen gebruiksaanwijzing steeds beter kennen. 

Wie ben ik? 

Hoi daar! Ik ben Christian, de bedenker van The Happy Observer.

Ik ben gezegend met een prachtig leven en heb tot nu toe veel geluk gehad. Ik ben opgegroeid in een gelukkig gezin en ik heb familie, vrienden en liefde om mij heen.

Toch kwam ook ik er een aantal jaar geleden achter dat het leven niet alleen maar leuk is. Ik werd geconfronteerd met moeilijkheden en voelde me echt ongelukkig. En wie wil er nou ongelukkig zijn? Ik probeerde me dus naar het geluk terug te vechten, wat niet direct lukte. Wat het extra lastig maakte was dat ik eigenlijk niet wist dat ongeluk ook bij het leven hoort en hoewel je je ongeluk niet als een slachtoffer hoeft te ondergaan, is het wel iets dat je ruimte moet geven als het er is.

Het bracht mij er toe om veel te gaan lezen over allerlei onderwerpen die mij meer inzicht gaven in mijzelf. Ik heb mezelf daardoor snel beter leren kennen. Ik kwam achter allerlei persoonlijke eigenschappen die verklaren hoe ik zelf met bepaalde situaties omga en waarmee ik inzicht kreeg over hoe ik anders naar situaties kon gaan kijken en er anders mee om kon gaan. Dat bracht mij veel enthousiasme en zorgde ervoor dat ik mij nog verder in deze onderwerpen wilde verdiepen.

Met deze website maak ik jullie deel uit van mijn eigen persoonlijke zoektocht en hoop ik er anderen mee te inspireren ook op zoek te gaan en hun zelfkennis te vergroten.

Heel veel leesplezier,

Christian

Christian
Christian