The Happy Observer
Websites over persoonlijke ontwikkeling
Fotograaf: Andrea Piacquadio

10 leuke websites over persoonlijke ontwikkeling

Verandering in je leven brengen 

Websites over persoonlijke ontwikkeling zijn booming. Wat doe je als je ergens mee zit in je leven en je wilt er verandering in brengen? Dan zoek je tegenwoordig naar websites over persoonlijke ontwikkeling. Of misschien wil je gewoon inspiratie over hoe andere mensen dingen aanpakken in het leven. In dit artikel laten we je kennismaken met 10 leuke en inspirerende websites over persoonlijke ontwikkeling. The Happy Observer probeert ook zo’n inspirerende website te zijn. Een website met een missie, namelijk het makkelijker, overzichtelijker en leuker maken van persoonlijke ontwikkeling. Er zijn tal van websites waar ook The Happy Observer inspiratie vandaan haalt. 

1) www.GretchenRubin.com  

Gretchen Rubin is een Amerikaanse auteur die bekend geworden is met het boek The Happiness Project. Haar boek is waarschijnlijk een van mijn eerst gelezen boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ik herinner me het nog goed hoe ik het boek zo’n 9 jaar geleden op de luchthaven in Lissabon kocht. Het was de periode waarin de stapel zelfhulpboeken steeds groter werd. Op haar website is ze te vinden met een leuke serie podcasts. De allereerste podcast is waarnaar ik hier wil verwijzen.

2) www.MichaelPilarczyk.nl

Michael Pilarczyk is een inspirerende man die het keer op keer lukt het beste uit zich zelf te halen. Ondanks grote pieken en dalen. Van Vejay en radioman tot spreker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Samen met zijn vrouw Cindy Koeman geven ze grootse shows over persoonlijke ontwikkeling. Heel leuk om te luisteren zijn hun podcasts. Zijn allereerste Master Your Mindset podcast #1 op zijn youtube website is pas van een paar jaar geleden, zo snel kan het gaan. Op instagram krijg je ook een persoonlijke inkijk in hun leven op Ibiza.

3) www.soChicken.nl

SoChicken is op internet al weer behoorlijk wat jaren een van de succesvollere websites over persoonlijke ontwikkeling. Bedenker Jelle Hermus weet zijn eigen zoektocht in persoonlijke ontwikkeling op een leuke en laagdrempelige manier te vertalen in vele inspirerende artikelen op zijn website. Heb je een probleem en je gaat aan het zoeken op internet dan komt zijn website vaak bovendrijven. Zijn website is voor mij een van de inspiratiebronnen geweest om ook te gaan schrijven over persoonlijke ontwikkeling. Naast de website heeft Jelle een youtube kanaal met tal van leuke video’s over persoonlijke ontwikkeling. Een persoonlijke inkijkje in zijn leven zie je op zijn instagram. Jelle’s vriend Billy heeft ook een vrolijke en leerzame website, waar je o.a. wijzer wordt over je financiele huishouden. Ook een belangrijk onderwerp in persoonlijke ontwikkeling.

4) www.HappyWithYoga.com

Een inspirerend onlineplatform voor yoga en meditatie is dat van www.happywithyoga.nl. Melanie en Rolf brengen op hun website alle knowhow over het onderwerp samen in een aantrekkelijk geschreven blog. Yoga en Meditatie kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn voor je persoonlijke ontwikkeling.  Daar heb ik zelf ook de nodige ervaring in. Een interessant blog op hun website gaat  over het gebruik van je ademhaling.  Het is een onderwerp waarin ik in mijn eigen leven ook blijvende aandacht aan geef. Het houdt stress zoveel mogelijk buiten de deur. Melanie en Rolf zijn ook te volgen via instagram

5) www.Growthinkers.nl

Begonnen met een website met persoonlijke ontwikkelingslijstjes timmert Jelle Derckx alweer een tijdje aan de weg. Growthinkers is zijn website over persoonlijke ontwikkeling. Hij schrijft inspirerende blogs gerelateerd aan duurzaamheid en minimalisme. Ik vind het inspirerend omdat het niet makkelijk is om altijd bewust om te gaan met de wereld.  Met zijn minimalisme tips laat Jelle zien hoe hij dat aanpakt. Jelle haalt zijn inspiratie uit zijn reis naar Brazilie (dat land is mij ook niet onbekend) en uit verschillende boeken zoals boeken van Jan Geurtz.  Deze Nederlandse schrijver heeft ook mij de nodige levenslessen bijgebracht. De podcasts van Jelle in samenwerking met Happinez zijn het beluisteren waard. Inmiddels werkt Jelle in Growthinkers samen met Claire Wouters.

6) www.CharlottevantWout.nl

Charlotte van t Wout werd in 2019 jong ondernemerstalent van het jaar. Ze maakt leuke vlogs en podcasts over zelfontwikkeling en ondernemen. Ze  noemt zichzelf op haar website ondernemer en influencer. Een podcast die ik erg kan waarderen gaat over jezelf op een een volgende timeline brengen. Het is een knop die ik zelf ook zo nu en dan zoek. En als je de knop gevonden en omgezet hebt dan schiet hij af en toe weer even terug (ha ha, ja persoonlijke ontwikkeling gaat niet vanzelf). Charlotte haar wel en wee is ook te volgen op instagram.

7) www.365dagensuccesvol.nl

Een andere inspirerende website over persoonlijke ontwikkeling is die van David de Kock en Arjan Vergeer. Met 365 dagen succesvol bieden zij al heel wat jaren inspiratie op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik volg hun verhaal al vanaf de aankondiging van hun column in het AD magazine in 2016. Het is erg inspirerend om te zien hoe zij vanaf de lancering van hun boek hun onderneming hebben opgebouwd. Ik vind dat ze in de loop van de jaren echte relatie-experts zijn geworden. Een voorbeeld van een goede column is deze over twijfels. Een onderwerp waar ik in relaties ook lange tijd mee heb geworsteld.

8) www.Eindbazen.nl

Eindbazen is er om te leren  van voorbeeld-figuren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.  De website van Michel Vos en Wiggert Meerma met diverse podcasts is het luisteren waard. Op een laagdrempelige manier laten ze je kennis maken met verschillende zienswijzen om het beste uit je leven te halen. Een leuke aflevering vind ik deze podcast met Mark Tigchelaar. Het gaat over afleiding en focus.

9) www.Heldenenhordes.nl  

Deze website met podcasts gaat over mensen die van hun verhaal hun business hebben gemaakt. De bedenker en maker Eddy Boom is hier zelf ook een voorbeeld van. Hij is ondernemer met het statement “No story. No glory”. Veel van de verhalen bieden een kijkje in de persoonlijke ontwikkeling van de sprekers. Een van de inspirerende podcasts gaat over Leroy Seijdel. Leroy is online mindset coach van de 1 minuut community met een interessante website over persoonlijke ontwikkeling. Op de Instagram van Eddy vind je verder nog een dosis aan mooie foto’s en inspirerende teksten.

10) de websites van de offline magazines:

Deze drie leuke offline bladen bieden je ook online de nodige inspirerende content, bijvoorbeeld over de drukte en stress in onze levens. Dit artikel op de website van Psychologiemagazine gaat over hoe we onszelf opjagen in het leven en hoe we met het stellen van prioriteiten de regie weer terug kunnen pakken. Een artikel met verschillende tips op de website van Happinez over hoe je je werk kunt doen zonder gestresst te raken, best fijn toch! En in Flowmagazine leer je in dit artikel dat voor je zelf zorgen vaak betekent dat je even stil moet gaan staan.

11) Oh nee, het lijstje ging maar tot 10.

Maar mocht je uitgelezen zijn bij de boven genoemde inspirerende websites over persoonlijke ontwikkeling mag je altijd weer even terugkomen bij The Happy Observer :-)! En ken je nog meer goede voorbeelden (mogen ook internationale websites zijn) deel ze dan hieronder!

12) www.onsmoemoe.be

Onsmoemoe is een ontzettende leuke Belgische persoonlijke ontwikkelingswebsite en verdient het zeker niet om als 12e in deze lijst te staan (maar het gemak dient soms de mens bij het vinden van nieuwe pareltjes!). De teksten die Wim Govaerts schrijft zijn oprecht en leggen veelal de vinger op de zere plek. Bij Onsmoemoe is het grootmoeder die voor alle kinderen irritant levensadvies heeft of ze nu 7 of 83 jaar oud zijn. Bij Onsmoemoe hoeft het leven niet perfect te zijn, juist niet, een beetje middelmatigheid doet wonderen! 

Hoe denk jij erover? Reageer hieronder :)